„Már befejeződött 17 belvárosi, önkormányzati tulajdonban lévő üzletet átalakítása. A jobb hőszigetelés érdekében kicseréltük a portálokat és a nyílászárókat, de korszerűsítettük a fűtésüket is. Ilyen volt például a régi szőnyegház épülete is, amelyet ketté osztottunk és hamarosan ki is fogjuk adni őket” – mondta a felújításról Szita Károly. Kaposvár polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján hozzátette, hogy a belvárosban 21 darab közterületet figyelő kamerát is telepítenek az idén, hogy még biztonságosabb legyen a város. Ezek nagy segítséget nyújtanak a jövőben a szemetelés megelőzéséhez és a lakossági panaszok kivizsgálásához.

„Vannak olyan házak, ahol az üzletek már megújultak, de a társasházi közös tulajdonú homlokzatok elhanyagolt állapotban vannak. Az érintett épületek homlokzatfelújítási költségeinek a felét állja a város, megkerestük a lakókat, és az Ady Endre utca 5. szám alatti társasháznak hamarosan neki is állunk majd, ahol a tető, a homlokzat és a portálok is megújulnak majd „– jegyezte meg Szita Károly.

A projekt negyedik eleme a belvárosi zöldterületek rekonstrukciója és karbantartása, amely 11 helyszínt érint. Ezek a munkák zajlanak például a Nagy Imre téren, a Dorottya ház előtt, de ide tartozik a Kossuth téri szökőkút megújítása és az új parkolóhelyek építése is. Nem csupán a burkolatok, de a zöldfelületek és a növények is megújulnak a belvárosban.

A Nagy Imre téren tartott sajtótájékoztatón Szilágyi Edit projektfelelős az ottani munkálatok kapcsán elmondta: a gyalogos zóna teljesen megújul, a régi betonlapok helyett térkövet tesznek le. A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár előtt 11 új parkolót, egy akadálymentesített parkolót és az Együd Árpád központ előtt egy elektromos töltőállomást alakítanak ki. Megújul a park is, a növényzetet, ahol szükséges kicserélik, két játszóeszközt telepítenek, továbbá egy okospad is kihelyezésre kerül, ahol internetelérés lesz, illetve az okostelefonokat is lehet tölteni. De a Zsolnay-kút melletti burkolat és a vízelvezetés is megújul.