A szervezet által kiosztott csomagok összértéke megközelíti a 16,5 millió forintot.

Az élelmiszerbank felhívta a figyelmet: nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájusson apró ajándékokhoz; számukra szeretnék felejthetetlenné tenni idén is a gyermeknapot.

Az egyesület kiemelten kezeli a rászoruló gyermekeket, mivel úgy véli, hogy a nélkülöző csoportok közül az ő helyzetük a legkritikusabb: nehéz körülményeik az egész életükre kihatnak.

Már második éve működtetik azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban - gyermeknap, nyári táborok, karácsony - különleges finomságokat, édességeket juttatnak el a rászoruló gyermekekhez.

A pályázatot idén a Bookline segíti, a cég honlapján május végéig megvásárolható adományjegyekkel lehet támogatni az élelmiszerbankot.

A szervezet 14 éve gyűjti össze azokat az ételeket, amelyek a kereskedelmi láncoknál vagy gyártóknál szezonalitás, túlrendelés vagy csomagolási hiba miatt felesleggé váltak, mégis biztonsággal fogyaszthatóak.

A termékeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület rászorulóknak juttatja el az ország egész területén, így csaknem 300 ezer nélkülöző kaphat segítséget - olvasható a közleményben.