Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere az eseményen azt mondta: a 605 millió forintos beruházás eredményeként a területen jövő májusra történelmi tanösvényt és tematikus játszóteret alakítanak ki, fákat ültetnek, és a járófelületeket korszerű, vízáteresztő burkolattal látják el.
 
Utalt arra, hogy az önkormányzat hat évvel ezelőtt vásárolta meg az egykori Nostra Gabonaforgalmi Vállalat gabonaraktárát, majd lebontatta azt, s a telken régészeti munkák folytak a kaposvári vár még fel nem tárt részeinek kutatására.
 
A gabonaraktár és környéke egy elhanyagolt terület volt, amely a fejlesztéssel "új lendületet" kap, a projekt kaput nyit a cseri városrész és a közeli belváros között - jegyezte meg.
 
Szita Károly szólt arról, hogy az építkezés része a néhai kaposvári polgármesterről, Németh Istvánról elnevezett, mintegy 190 milliárd forintos helyi városfejlesztési programnak, amely "történelmi lehetőséget" ad Kaposvárnak arra, hogy jobb életet biztosítson lakóinak.
 
A jelentős pénzügyi keretnek köszönhetően az elmúlt években új sportcsarnok, versenyuszoda, autóbusz-telephely épült a városban, elkészült a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi nagy része, megújult a Csiky Gergely Színház, s folynak a közlekedési központ beruházásai is.