A Videoton és az iskola között már régóta kiváló szakmai kapcsolat működik, így nem ez az első alkalom, hogy a cég támogatja az intézményt. 2017-ben egy 3D nyomtatóval igyekeztek felkészíteni a diákokat a jövőbeli versenyképes tudás megszerzésére.

A Videoton kiemelt figyelmet fordít a biztonságos munkavégzésre és munkakörnyezetre, ezért érezték fontosnak, hogy egy újabb, egészségjavító készülékkel lepje meg a diákokat.

Füstelszívót kapott a Gépész
 

A gyakorlati órákon a forrasztópákákkal történő forrasztás, a ragasztóanyagokkal történő rögzítés során ugyanis könnyen belélegezhető részecskék képződnek. A Videoton által biztosított összesen több mint 2 millió forint értékű elszívó rendszer kiszűri a veszélyes méretű részecskéket, majd a megtisztított levegőt visszajuttatja a helyiségbe. A berendezést a távközlési-, illetve elektronikai technikus, a villanyszerelő, valamint – jövőbeli tervek szerint – az elektronikai műszerész képzés tanulói oktatásában alkalmazza majd az iskola.

„Iskolánk elkötelezett a fejlesztés iránt, célunk, hogy valamennyi tanulónk korszerű körülmények között tegyen szert a versenyképes tudásra. Folyamatosan törekeszünk arra, hogy modern eszközökkel és technológiával bővítsük az intézményt” - mondta - Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Lóránd Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.