Az erről szóló megállapodást szerdán erősítette meg Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki a korábbi évek hagyományinak megfelelőn ismét találkozott a város civilszervezetinek képviselővel.

Az önkormányzat azonban mással is segíti az egyesületeket: jövőre pénzügyi alapot hoz létre számukra és megkezdi egy civilház kialakítását is.

„Az első szó a köszöneté. Kaposvár elismeri az erőfeszítéseiket, mert jellemzően olyan értékteremtő munkát végeznek, vagy éppen olyan feladatok ellátását vállalják fel, amelyek nagyobb közösségünket is gazdagabbá teszik” – fogalmazott a találkozón Kaposvár polgármestere.

Szita Károly a legtöbb szervezetnek otthont adó Együd Árpád Kulturális Központban bejelentette: a következődő időszakban két jelentősebb lépéssel is segíti a város a civilek munkáját. Egyrészt 400 millió forintos pénzalapot hoz létre, amelyből az egyletek pályázat útján részesülhetnek, illetve a kórház déli tömbjében, az egykori fertőző épület átalakításával létrehoz egy civilházat, amely helyet ad számukra, s ahol nyugodt körülmények között tevékenykedhetnek.

Nemcsak Kaposvár polgármestere találkozik azonban rendszeresen a civilekkel. Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője szeptemberben kezdte el a találkozássorozatot, melyben a város civilszervezeteit járja végig.

„Fontosak a személyes találkozások, hogy tudjam miben és hogyan segíthetek. A civilszervezetek ma a társadalom erős tartóoszlopai, melyek pótolhatatlan tevékenységet végeznek az élet minden területén az idősgondozástól elkezdve a környezetvédelmen át a sportig - mondta a politikus, aki a közelmúltban Zselici Méhész Egyesületnél és a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetnél járt. Előtte ajándékot vitt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Somogy Megyei Szervezetének. Az egyesület már korábban jelezte, hogy új irattároló szekrényre lenne szükségük, melynek beszerzését nem tudják megoldani. Ezt vásárolta meg az országgyűlési képviselő.

Gelencsér Attila a személyes megkeresések mellett szervezett formában is a rendszeresen találkozik a civilekkel. Évente többször is összehívja a Kaposvári Civil Parlamentet, melynek következő ülése november végén várható.