Ez a megbeszélés is része volt annak a tematikus fórumsorozatnak, amelyet a polgármester hirdetett meg néhány héttel ezelőtt annak érdekében, hogy minél szélesebb körben mondhassák el a városban élők,  hogy milyen fejlesztéseket szeretnének, hogy minél jobban érezzék magukat városukban.

A polgármester az áprilisban megkezdett, 12 alkalmas fórumsorozatának hétfői rendezvényén hangsúlyozta, hogy Kaposváron mindig fontos volt a civil szervezetek véleménye és az észrevételeik, hiszen ők azok, akik sok helyszínen, sok témában, sok kaposvárival beszélgetnek, megvitatják a mindennapok történéseit.

„ A civil szervezeteknek nemcsak a kultúra, a sport vagy éppen a szociális területeken elvégzett munkája érdemel köszönetet, hanem a közösségépítő tevékenységük is”- mondta Szita Károly.

 A városvezető ismertetőjében elmondta, hogy a legfontosabb cél Kaposváron a gazdaságélénkítés és ezzel együtt a munkahelyteremtés és a bérek növekedése.  Kiemelt figyelmet kap a demográfiai válság leküzdése a születésszám növelésével, az egészségmegőrzés, valamint a Zöld város program folytatása, egyebek mellett a környezetvédelem és a megújuló energiák felhasználása terén. A polgármester emellett ismertette a Németh István Program elemeit és beruházásait is.