A két díler 2016. év végén kezdett el továbbértékesítésre szánt kábítószert beszerezni Budapestről úgy, hogy a drog vételárát az egyik vádlott gépkocsijának értékesítéséből befolyt pénzből fedezték. A két férfi ezután a jelentős mennyiséget meghaladó ecstasy tablettát és speed port Kaposváron értékesítette egészen 2017 márciusáig, amikor a nyomozók egyiküket egy kaposvári iskola közelében, a kábítószer átadása során tetten érték és elfogták.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottak bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg és őket egyaránt 2 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, mely ellen a Somogy Megyei Főügyészség a büntetés súlyosítása végett, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta az ügyészi fellebbezést, és az egyik vádlott esetében a börtön fokozatú szabadságvesztés tartamát 3 év 6 hónapra, míg a társával szemben – a korábbi büntetést jelentősen súlyosítva – 5 évre emelte fel. Az ítélet jogerős.