Az Ezredév utcai rendelőket mintegy 40 éve építették, infrastruktúrájuk felett eljárt az idő, műszaki állapotuk leromlott.

A fejlesztés eredményeként megújítják az épületek infrastruktúráját, elvégzik a teljes akadálymentesítést, részlegesen átalakítanak bizonyos helyiségcsoportokat, felújítják a vizesblokkokat, megújítják a fal- és aljzati burkolatokat, kicserélnek minden külső és belső nyílászárót, elvégzik az épület hő- és vízszigetelését, megújítják a fűtési, szennyvíz- és vízvezeték rendszert, átépítik a villamos vezeték hálózatot, és új parkolóhelyeket alakítanak ki. Az utcafronti épületnél ezeken túl még tetőszerkezet javítást és fedéscserét is elvégeznek.

A felújítások magasabb minőségű egészségügyi szolgáltatások lehetőségét, , komfortosabb környezetet teremtenek mind a betegek, mind pedig az egészségügyi ellátásban dolgozók számára.

A felújítási munkák a tervek szerint 2018.nyarán fejeződnek be, a teljes beruházás 295 millió forintba kerül, és 100 százalékos európai uniós támogatásból valósul meg.