A Pipacs utca kutyafuttató kivitelezést Szita Károly polgármester néhány nappal ezelőtt felfüggesztette. Erről levélben is értesítette a kutyatartókat. Mint írta: egy lakótelepi környezetben különösen fontos, hogy a kutyák és gazdáik, illetve a többi ott élő számára is elfogadható megoldás szülessen.

„Így a környéken ott épül majd ilyen létesítmény, ahol a lehető legtöbb ember számára valóban örömet tud okozni” – írta a városvezető.

A tervezett kutyafuttatókról már korábban is kikérte a városvezetés a kutyatartók véleményét. Hétezer kérdőívet küldött ki a hivatal, mely mindemellett javaslatokat is várt. Az önkormányzat azt szeretné, hogy a helyszíneket és a játékok fajtáit, illetve a szükséges felszereléseket is azok mondják meg, akik majd használni fogják azokat.

A kutyafuttatókban padok, szemetesek, kutyás ivókút, játszódombok és több fajta játék is várni fogja a kutyákat és gazdáikat. Minden futtató bekerített lesz, a Cseri parkban 20-szor 90 méteres területet különítenek el.

Boncz Edit, a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke üdvözölte a város törekvéseit és kiemelte: azért is fontos, hogy zárt, jól felszerelt kutyafuttatók legyenek a városban, mert így könnyebben megvalósítható lesz mindenki számára a felelős, másokat nem zavaró kutyatartás, továbbá sok konfliktus is megelőzhető lesz azáltal, hogy lesz konkrét helyük azoknak, akik a kedvencükkel mozogni, levegőzni akarnak.

A kutyafuttatókat a város építteti és összesen 32 millió forintba kerülnek.