„A leggyorsabb  egyéni versenyzőnek tizennyolc másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy leszerelje, megfordítsa és újra felszerelje a motorfűrész vágószerkezetét. A néhány másodperces folyamat izgalmait csak fokozta, hogy az első helyezés sorsát időazonosság miatt párbajszerelés döntötte el”- tudtuk meg Mihályka Szabinától, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivőjétől.

Az egyéni fadöntésben egy harminc centiméter átmérőjű bükköt kellett kidönteni az indulóknak úgy, hogy a talajtól tizenöt centiméter magasságban kellett vágást készíteni.

A kombinált versenyszám pedig gallyazásból, darabolásból, választékolásból, hasításból és sarangolásból állt. Itt mutatkozott meg igazán a jó csapatszellem, a tűzoltók közötti összhang és a rutin. A rajt után a motorfűrész-kezelő levágott egy rönkről egy legalább három centiméter, legfeljebb nyolc centiméter vastag korongot. A gallyazást követően a rönköket egyméteres választékokra kellett darabolni, majd félbehasítani és sarangba rakni.

Az értékes ajándékok mellett a két legeredményesebb csapat automatikusan kvalifikálta magát az országos fakitermelő versenysorozat döntőjébe.

Mivel az első három helyezett csapat korábban már kvalifikálta magát a STIHL Országos Fakitermelői Versenysorozat döntőjébe, a verseny szervezőinek döntése értelmében az eredménylistán soron következő Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata szerzett jogosultságot a szeptember nyolcadikán, Bábolnán tartandó országos döntőn való részvételre.