A részvevők 10 órakor indultak a kaposvári Szerecz Autótól, majd első pihenőjük a város végén, a Szentjakabi Bencés Apátsághoz felvezető buszfordulónál volt, innét indultak a Zselic keleti részében fekvő Hajmásra, ahol a Zselicvölgy Szabadidőfarmon kötetlen program és ebéd - zselici pincepörkölt - várta őket.

„Három évvel ezelőtt indítottuk el szezonnyitó zselici túránkat, amelynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpározás értékeire és egészségmegőrző hatásaira.   Az elmúlt években jól érzékelhetően megnőtt Kaposváron és környékén a kerékpárosok száma és örvendetes, hogy egyre több családdal találkozunk, akik közös kerékpározással töltik a szabadidejüket.  A Zselic számukra ideális terepet kínál, itt akár kisgyerekekkel is bátran nekivághatnak egy-egy kerékpáros kirándulásnak- mondta Muzsi Zsolt túravezető, szervező.

Ifjabb Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója kifejtette: egyre több szállóvendég érkezik a Zselicbe kifejezetten kerékpározási célzattal, ők szívesen használják a hotel kerékpárjait a környék látnivalóinak felfedezésére. Hajmás és környéke a gyér autóforgalom miatt kiváló terepet kínál országúti kerékpározásra. Viszonylag könnyű terepen Bőszénfáig, a jobb fizikai kondíciókkal rendelkezők pedig Szennáig is elkerekezhetnek innét. Aki pedig ki szeretné próbálni magát mostohább terepviszonyokon, a zselici erdőkben megtalálja számítását.

Muzsi Zsolt hozzátette: szeptemberben ismét visszatérnek a Zselicbe, ekkor a kétnapos túrán a páratlan éjszakai égbolt megtekintésére is lehetőségük nyílik a résztvevőknek. Az egyesület idei túratervei között Magyarország legszebb tájai - többek között az Őrség, a Fertő-tő, a Gerecsei Tájvédelmi Körzet, valamint Gyula és környéke - szerepelnek. A szervezők mindezeken kívül kiváló európai látványosságokat céloztak meg: bringáznak majd az Isztriai-félszigeten, Szlovénia legszebb részein, Passau és Bécs közt a Duna mentén, valamint a Garda-tó környékén.