A rendezvényt minden év tavaszán megrendezik a Városházán, ahol a térség turisztikai szakemberei cserélnek tapasztalatot, és egyeztetik a szezon idegenforgalmi stratégiáját.

„A szolgáltatóknak össze kell fogni és együttműködni egymással, csak így tudjuk kiszolgálni am megváltozott igényeket”- mondta az eseményen Máyerné Bocska Ágnes, a Kaposvári Tourinform Iroda vezetője.

A konferencián elhangzott, hogy jó évet zárt tavaly a turizmus területén Kaposvár. A vendégéjszakák száma 7, 4 százalékkal, 69 ezerre nőtt az előző évekhez képest.

A rendezvényen több turisztikai szakember is előadott, így Handó János  a Patcai Katica Tanya alapító-tulajdonosa arról beszélt, hogy ma már nem szállást keresnek a turisták elsősorban, hanem a programokat, és ahhoz rendelik a szállást.

A turizmus ma 350 ezer embernek ad munkát az országban, Kaposváron és Somogyban is egyre többen élnek belőle, különösen a Balaton parton.

Kaposvár sokat tesz azért, hogy ne csak egy napra tudja tópartról elcsábítani a turistákat. Egész éven vannak fesztiválok, hétvégén Nárcisz- fesztivált tartanak a Rippl- Rónai Villában, május végén pedig a város legsikeresebb és leglátványosabb eseménye, a Rippl- Rónai Hangulat Fesztivál várja az ország minden részéből a turistákat.

A megyeszékhelyen kívül a zselici falvak is számos attrakcióval várják a hozzájuk érkezőket, a Csillagpark, a bőszénfai szarvasfarm ma már az ország távoli részeiről is vonzza a turistákat.