„A vendégek és a vendégéjszakák száma is jelentősen nőtt a városban az elmúlt egy évben.  Az előbbi 12, az utóbbi 37 százalékkal. A turisták ma már 2,91 napot töltenek el átlagosan Kaposváron, s a szakemberek a fejlesztéseknek köszönhetően további gyarapodásra számítanak”- mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a megnyitón

Májusban adják a Kaposvár Arénát és az új uszodát, októberben a színházat és hamarosan kiírják egy új szálloda és a kempingépítésre is a pályázatot. A 4 csillagos szálloda a Virágfürdő parkolójában épül, a kemping pedig a Kaposvárra érkező sportolóknak is remek szálláslehetőséget kínál majd. A farsangi futásra és a többi sporteseményre egyre többen érkeznek a városba, akik jövő évtől már élvezhetik a 400 férőhelyes, két milliárd forintos kemping kényelmét a Deseda partján.

Mayerné Bocska Ágnes, a Tourinform iroda vezetője arról szólt, hogy jelentősen emelkedik Kaposváron a csoportos városnézések száma, míg néhány éve tavasszal egyetlen csoport sem érkezett Kaposvárra, idén áprilisra már négy jelentkezett be. Egyre erősebb a kulturális turizmus, s mind többen kíváncsiak a városkörnyéki települések attrakcióra is.  A legtöbben Virágfürdő miatt érkeznek Kaposvárra, de sokan keresik fel a Rippl- Rónai Villát, az új színház pedig már most sok érdeklődőt vonz. A vidéki települések közül az igali fürdő, a Katica Tanya, a Krisna- völgy, a szennai skanzen és a Zselici Csillagpark a legnépszerűbb.