A korszerűsítés energiában és pénzben is jelentős megtakarítást hoz majd. Az épületet hőszigetelték, visszaállították eredeti homlokzatát, kicserélték a nyílászárókat, napelemes rendszert telepítettek, valamint korszerűsítették a világítástechnikai és épületgépészeti rendszereket. Utóbbi által az épület fűtési rendszere megújuló energiaforrásra áll át. Mindezt 100 százalékos, vissza nem térítendő, 140 millió forintos európai uniós támogatással végezték el.

A megújuló energiahordozó telepítése hozzájárul ahhoz a célkitűzéshez, hogy Kaposvár zöld, energiafüggetlen várossá váljon. Ezért a közelmúltban több önkormányzati intézményre szereltek fel napelemet. Így többek között a Kisfaludy Utcai Tagiskola és a Zrínyi Ilona Tagiskola épületeire helyeztek napelemeket, melyek telepítésével egy olyan újfajta, megújuló energiaforrást kaptak az intézmények, melynek köszönhetően az energiaellátás biztonsága növekszik, és ezzel együtt csökken az energiaimport-függőség is.

A komplex energetikai korszerűsítés keretében az épületek hőszigetelést is kaptak, kicserélték a nyílászárókat, megújították a gépészeti rendszert, a központi szellőzőrendszereket és a világítástechnikát..