Az adatok szerint a Kaposvári Egyetem 41 felsőoktatási intézmény közül az összesített intézményi rangsor első egyharmadában szerepel, a tavalyi 17. helyről a 15.-re lépett. Az oktatói kiválóságban megőrizte 13. helyét, míg a hallgatói kiválóságban hat helyet sikerült javítania. Ezek az eredmények minden intézményre érvényes, egységes szempont rendszer szerint állapítják meg, az oktatói kiválóság és a hallgatók felvételi teljesítményei alapján.

A karok összesített képzési rangsorában az Agrár- és Környezettudományi Kar tizenkét helyet javítva 154 kar közül a 48., ezzel az első egyharmadba került. Az AKK oktatói kiválóságban is az élmezőnyben, a 7. helyen szerepel, sőt az agárképzést folytató intézmények között immár harmadik éve őrzi első helyét.

A Gazdaságtudományi Kar szintén kiemelkedő eredményt ért el, hiszen a gazdaságtudományi képzésterületi rangsorban az oktatói kiválóságban a 4. helyen szerepel.

A Pedagógia Kar a csecsemő és kisgyermeknevelő, valamit az óvodapedagógus alapszakos rangsorban szerepel kimagaslóan. Előbbiben kizárólag csak az ELTE előzi meg, míg az utóbbiban is a dobogós harmadik helyen áll.

A művészképzés területén nem állítottak fel rangsort, ám a vidék egyik legjelentősebb művészképző bázisának nevezik a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karát.