A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság bemutatóján a társszervek, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai is részt vettek. A tájékoztatás mellett a diákok egy balesetiszimulációt is megnézhettek, amelyben egy drogos sofőr által elkövetett halálos ütközést modelleztek.

„Azt szerettük volna bemutatni, hogy a miként befolyásolja a kábítószerfogyasztás a vezetést, hogy milyen tragikus hatása van egy rossz döntésnek. A szimuláció mellett filmvetítéssel, információkkal, szórólapokkal segítjük a fiatalokat abban, hogy távol tartsák magukat a drogoktól - mondta Jávorszkyné dr. Molnár Magdolna rendőr alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

A statisztikák szerint egyre fiatalabb az a korosztály, aki kipróbálja, vagy hosszabb-rövidebb ideig használja a kábítószert. Gyakran a rossz társaság hatására lesz valaki alkohol, vagy drogfogyasztó. A rendőrség az iskolákkal közösen dolgozik a megelőzésen, amelyben a családnak is fontos szerepe van.

„A nyári szünetben sokat lesznek egyedül a gyerekek, fontos, hogy ismerjék a szülők gyermekük barátait, tudják, hogy mikor, hol vannak, mit csinálnak. A drogfogyasztásra utaló első jeleknél lépni kell, mert később nehezebb megállítani a folyamatot- mondta a rendőr alezredes.

A szerdai rendezvényen a rendőrség társszervezetein kívül a Fehér Gyűrű Egyesület is bemutatkozott. Az országos szervezet Somogyban Siófokon működtet irodát, ahová a balesetek, bűncselekmények áldozatit várják tanácsadással, pszichológiai, és rászorultság esetén anyagi segítséggel.