A Szivárvány Kultúrpalotában rendezett ünnepségen Szita Károly Kaposvár polgármestere egyebek mellett arról szólt, hogy a régi kaposváriak azért építették, s hagyták örökül a várost, azért hoztak létre új városrészeket és nyitottak új utcákat, mert mindnyájukban megvolt az a tudás, hogy küzdelmeikben a jövőt építik.

„Városunk átfogó megújításának már most is kézzelfogható eredményei vannak, ám ezeket nem köbméterben és tonnában, nem is pénzben érdemes mérni, hanem mosolygó gyermekekben, a becsületes munka adta családi biztonságban és a betegségből kigyógyult emberek boldogságában. Olyan európai várost álmodtunk meg, amelyben jó élni” – hangsúlyozta Szita Károly.

Egyetemi tanár lett az idei díszpolgár
 

 

A hagyományoknak megfelelően az ünnepi közgyűlésen idén is átadták a város legmagasabb kitüntetéseit.

A legrangosabb elismerést, Kaposvár díszpolgára címet 2019-ben dr. Rosta István egyetemi tanár kapta.

Pro Urbe Kaposvár kitüntetést kapott gyógyító és oktatómunkájáért Frankné dr. Tóth Erzsébet, Zenetanári és közéleti munkájáért Kardos Kálmán, Kaposvár közösségi közlekedéséért végzett több évtizedes, kiváló munkájáért Veizer Jánosné, Kaposvár közrendje és közbiztonsága érdekében végzett kiváló munkájáért, a Kaposvári Rendőrkapitányság.

Kaposvár Szolgálatáért kitüntetést vehetett át Arató József festő-mázoló, Dobos Csilla, a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézője, Gálovics Edit, a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium igazgatóhelyettese, Katona Sándorné, a Kapos Holding Zrt. nyugalmazott gazdasági igazgatója, Laczkovics Zoltán polgárőr, Lukács Árpádné, a Kaposvári Szociális Központ gondozója, Nagyné Soltra Mónika, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatóhelyettese, Nyári László költő, író, újságíró,  Pásztori Zsuzsanna mesterfodrász, Somogyvári László kaposfüredi vállalkozó, Soós Tibor festőművész, Szekeres-Marno Alán, a Polgármesteri Hivatal önkormányzati tanácsadója, Török Emőke pedagógus, játékbaba-készítő, Várdai Tibor, volt településrészi önkormányzati képviselő.

Év Sportolója Díjat adományoztak Halmai Petra úszónak, Boros Bence, judosnak, valamint a Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra strandröplabda párosnak.