Az országosan egyedülálló programot még októberben indította a város, melyben  24 kaposvári és környékbeli általános iskola végzős diákjai látogathattak meg egy-egy helyi céget, hogy megtudják, miből állnak az egyes szakmák a mindennapokban. A tanulók a látogatásukról mobiltelefonnal kisfilmet készítettek, amit a záróeseményen be is mutattak. Az alkotásokat szakmai zsűri értékelte, a legjobbnak ítélt filmek készítői díjakat vehettek át.

A programsorozat jövő tavasszal és ősszel is folytatódik 5-6. és 7-8. osztályos általános iskolai tanulók részvételével. A jelenlévő cégek képviselői alá is írták a szándéknyilatkozatot a folytatásról.

„A kétkezi munkának mindig volt becsülete, a jövőben azért kell dolgozni, hogy a cégek egyre versenyképesebb fizetést tudnak adni a dolgozóiknak, de a munkaerő-utánpótlás hiánya hátráltatja a fejlődésüket” – mondta a rendezvényen Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Kopasz Anikó, a Lego Education magyarországi képviseletének, a H-Didakt Kft.-nek vezetője arról beszélt, hogy a Z-generációt másképp kell tanítani, mint elődeiket. Náluk a régi módszerek eredménytelenek, ők beleszülettek a digitális világba, az ezzel kapcsolatos tudást játékos formában érdemes átadni nekik.