Az Ovi-Sport Alapítvány támogatásával a segélyszervezet miskolci intézménye után Kaposváron is elkészült egy, a legkisebbek számára a sportolást, a szabadidő hasznos és egészséges eltöltését biztosító sportpálya.

„A cél az, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek, s hogy minél korábban megszerettessék velük a sportot”- mondta az átadón Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

Az új pályát a Tar-Csatár Központi Óvoda, a Szentjakabi Tag Óvoda és a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ mintegy 70 gyermeke vette először birtokba. Az ünnepi sportnap részeként a Somogy Megyei Diákok Sportszövetségének, valamint Nagy Péternek, a Fino Kaposvár röplabdásának vezetésével játékos sorversenyeken is összemérhetik erejüket a gyerekek.

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke a szervezet munkájáról elmondta, hogy Kaposvár mellet az idén három város óvodája kap sportpályát, valamint hogy az eszközfejlesztést és a képzést is fontosnak tartják.

Az Ökumenikus Segélyszervezetről megtudtuk, hogy a munkája során nagy hangsúlyt helyez a családok és gyermekek támogatására, ezen belül is kiemelt terület a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdése fejlesztőfoglalkozásokkal. A karitatív szervezet több mint két éve van jelen a Biztos Kezdet Gyerekházzal Kaposváron, ahol a legfiatalabb korosztály fejlesztésével, szüleik támogatásával segítik a nehéz sorsú családokat. A gyermekek gondozása nem merül ki a fizikai ellátásban, a célok között a hozott pszichés sérülések, a szegénység, valamint a nem megfelelő szocializáció okozta hátrányok enyhítése is szerepel. A Segélyszervezet munkatársai a célzott fejlesztések mellett a közösségépítésre, a szabadidős és élményprogramok szervezésére is nagy hangsúlyt helyeznek.