Immár második alkalommal szervezünk Jurta porta néven a Kaposvári Vigasságok terére május 17-én szemléletformáló rendezvényt, melynek során az egészséges táplálkozásra, az egészséges életmódra kívánjuk ráirányítani az általános iskolások figyelmét. Fontos, hogy ráirányítsuk a figyelmet helyi termékeinkre, hogy azok az egészséges élelmiszerek, melyek nálunk teremnek meg, azok valóban odakerülhessenek a somogyi családok asztalára. Hogy ne a bizonytalan eredetű, sokszor silány minőségű külföldi termékeket vásárolják, hanem a megbízható, kiváló minőségű hazait – mondta el a megyei közgyűlés alelnöke.

A Kaposvári Vigasságok terén tízfős csoportokban húszperces foglalkozások keretében juthatnak hasznos ismeretekhez a diákok, akik nem az iskolapadban, hanem játékos, interaktív formában jutnak olyan ismeretekhez.

Több mint egy program, ez egy koncepció – mondta dr. Gombos Sándor, aki hangsúlyozta: célunk, hogy ráirányítsuk a gyermekek figyelmét az egészséges hazai, ízekben gazdag zöldség és gyümölcs fogyasztásra – hangsúlyozta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnöke.