A rendezvény célcsoportja ezúttal is az általános iskolák elsőtől ötödikig terjedő korosztálya volt, illetve idén már a kisebbek, az óvodások is megjelentek. A Somogy Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefogásának köszönhetően olyan partnereket sikerült megnyerni a szemléletformálás érdekében, akik elkötelezettek az egészséges élelmiszerek terén.

Környezetünk védelme mellett az egészséges táplálkozást, a helyi termékek és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnöke.

A Fino-Food Kft. iskolatej programmal érkezett, és dietetikus segítségével vezették be az egészséges táplálkozás rejtelmeibe a kisdiákokat, míg a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai a méz hasznosításáról és a gyógynövényekről tájékoztattak. A Rippl-Rónai Múzeumban a szelektív hulladékgyűjtésről tájékoztatták a gyerekeket, a katasztrófavédők az erdők megóvását, a tüzek keletkezésének megelőzését helyezték középpontba, a Sefag pedig Somogy vadgazdálkodásának rejtelmeibe nyújtott betekintést.

A Kaposvári Vigasságok terén felállítottak egy jurta sátrat, ahol tízfős csoportokban húszperces foglalkozások keretében juthattak hasznos ismeretekhez a diákok. Volt zöldség-gyümölcs felismerés, kóstolás és felhasználásukról is megtudhattak egyet mást. Játékra és szórakozásra is volt lehetőségük a gyerekeknek, többek között 360 fokos video VR-játék segítségével elmerülhettek a zöldségek és gyümölcsök világában.