A rendezvénysorozat pénteken délután kulturális programokkal kezdődik, a hivatalos megnyitót pedig szombaton délelőtt tartják a Kossuth téren.

Édes hétvége vár ránk
 


„Kóstolókkal, szakmai ismertetőkkel szeretnénk a mézet népszerűsíteni. Bár emelkedett az elmúlt években a hazai mézfogyasztás - évenként személyenként 70 dekagrammról 80-ra- további növekedésre lenne szükség. A mézkínálat idén is gazdag lesz, bár a szélsőséges időjárásnak köszönhetően a méhészek csupán közepes évet zártak, 2000 tonna mézet tudtak előállítani” - mondta Mészáros János, a Zselici Méhész Egyesület elnöke.

A méz az egyik legegészségesebb ételünk, de csak akkor, ha megbízható minőségű terméket vásároljuk. A mézhamisítás elleni küzdelem az egyik legfontosabb feladata a magyar méhészeknek. A nagyáruházakat elárasztják a silány minőségű mézek, amelyek meg sem közelítik a kiváló magyar termékeket.

„Csak méhésztől vásárolok mézet. Fontos számomra a megbízható és egészséges termék. Minden évben eljövünk a fesztiválra, többféle mézet megkóstolunk, és vásárolunk is. Tavaly a repce volta kedvencünk, most még nem döntöttük el, melyikből veszünk - mondta el a Helyi Híradóknak Baksai Lívia.

Nézelődésre, ízlelgetésre és vásárlásra szombaton is lesz lehetőség. A fesztiválon 12 féle mézet lehet megkóstolni a somogyi méhészek termékeiből. A Méz Lovagrendek felvonulása után tánc és énekcsoportok lépnek színpadra, gyerekeket külön programokkal, és egy méhészethez kapcsolódó rajzpályázat eredményhirdetésével várják.