Azt már nem részletezem, hogy egy nő mennyit készül arra, hogy jó formában „bombázzon” a parton és ezzel szemben mennyi felkészülést igényel egy ilyen kis együttazemeszpé piknik. Így inkább beszéljünk arról, ami érdekel is, ha már nyárról van szó. Hogy lehet olyan feszes a csajos idom, hogy nagyobb legyen a nézettsége, mint mondjuk fent említett uraknak. A pénztárcámba nézek, diáklóvé, bizony nem túl vastag. A zöldségespultra nézek – magyar néni, magyar áru – hát, most éppen jó, de hetekig nem fog elállni a hűtőmben.  Tippek a fejben és előjönnek a nagyanyai gondolatok.  „Ne pocsékolj, a morzsának is haszna van.” „ Egy ételt százféleképpen biztosan el lehet készíteni. „És végül: „nemakarásnak nyögés a vége.” No ez az. Akkor viszont nincs mese, csapjunk a lecsóba.
Akkor diétarajtra fel, olcsón! Jöjjön az én programom:



1. Sovány hús, zöldség és gyümölcs – mind fagyasztható áru, így ha elméretezem az adagot, akkor kis dobozokban a frigóban végzi. Jó lesz az legközelebb is, nem pazaroljuk az utolsó ösztöndíj maradékát. Fagyasztani szoktam a teljes kiőrlésű kenyeret is, szeletenként. Mert ugye ki az, aki meg bír enni egy negyed kilós veknit lelkiismeret furdalás nélkül öt kiló plusszal a hátsóján?



2. Ha jönnek a pasik, akkor nincs mese, csak husi. Sovány hús, liszt nélkül – de külön főzőcskézni a haveroknak sem fogok. A csajok boldogok, mert nem híznak, a fiúk pedig majd pótolják sörrel az elveszett kalóriát. Summertime!



3. Ha tényleg fogyni akarsz, akkor pá-pá gyorsétterem és irány a konyha! Csak saját készítésű ételekben higgy, ebben nincs adalék és tartósítószer. Minél kevésbé feldolgozott az ennivalód, annál kisebb az esély arra, hogy gyári tuning van benne és a daráléktól meg a nyákoktól van kajaformája.  (A kedvencem a light joghurt, abban ugyan kevesebb a zsír, de rengeteg a cukor. Nesze neked csípőméret, mi?)



4. A lehetős legkevesebb péksüti, abból is a magvas, teljes kiőrlésű és mindez mértékkel. Mert ugye azt Te sem hiszed el, hogy amiben kevés kalória van, azt korlátlanul lehet enni? Persze a teljes kiőrlésű nem azért kell, mert fogyaszt. Azért, mert nem libikókáztatja összevissza az inzulinszintedet. No, de ez már nagyon doktori, hagyjuk is el.



5. A fentiek csak alaptételek, mindezt fejeld meg egy kis izzadással. Nem kell szupermaratont futni, és úszógumival fitnessterembe gyalogolni, ha nem akarsz. Nem hiszem, hogy a tízezres kondigép az ember nélkülözhetetlen társa. Hulahoppkarika, ugrókötél és a kedvenc sorozatod – ennyi kezdésnek elég. Ha a 25 perces epizódot végigszenveded, üdítő lesz a hatás már 3 nap múlva.



Kezdésnek ennyit. Én a nagy száj programja helyett a feszes hátsót hirdetem. Tovább is van, mondjam még? Klikk a lájkra és ha sokan vagytok, a jövő héten fincsi jutalomreceptekkel újra jövök!



KH