A konyha az északi tömb negyedik emeletén kapott helyet. A beruházás 220 millió forint volt, a konyha új berendezései 110 millió forintba kerültek. A konyha alapterülete 1470 négyzetméter, míg az étteremé 360 négyzetméter.

Az új létesítmény átadóján Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a Kaposi Mór Oktató Kórház fejlesztése a magyar egészségügy egyik sikertörténete.

„A kaposvári kórház ma ország egyik legmodernebb, legjobban felszerelt és kimagasló színvonalú egészségügyi intézménye, amely európai mércével is meg állja a helyét. Az intézmény a 21. századot képviseli, a komfort érzet javításában pedig ma újabb fontos lépést tett, mikor átadja új konyháját.  A gyógyítás folyamatában ugyanis egyáltalán nem mellékesek az ilyen látszólag a gyógyítástól távol eső fejlesztések”- hangsúlyozta a politikus.

Moizs Marianna, a kórház főigazgatója köszöntőjében a kórház konyhájának történetét mutatta be a kezdetektől napjainkig, köszönetet mondva mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény történetének immár negyedik, minden korábbinál modernebb konyháját adhatták át.

A konyha közétkeztetési szolgáltatást végez. Fő tevékenységeként napi 1300-1500 adagot készít a kórház központi és három külső telephelyére, valamint a Nagyatádi Kórházba, további 3-400 adag az alkalmazottak étkezését biztosítja. Ezen felül külsős közétkeztetési szolgáltatást nyújt napi 4-500 adag mennyiségben a Kaposvári Egyetemnek, a Kiss Ferenc Református Idősek Otthonának, számos gyermekintézménynek, kiemelten figyelve a diétás gyermekétkeztetésre.