18 közintézmény bevonásával bővül a rendszer, többek között iskolák, orvosi rendelők csatlakoznak rá, de a hálózatra rákötik a megújuló színházat és az új sportcsarnokot is.

„A beruházás környezetvédelmi szempontból is jelentős, a távfűtés kiterjesztésével ugyanis csökken a fűtésből származó károsanyag-kibocsátás, vagyis sikerül megőrizni a levegő tisztaságát”- mondta Kovács Katalin a városháza környezetfejlesztési igazgatója.

„2012-13-ban egymilliárd forintos beruházással öt új fogyasztót - köztük az új kórházi épületeket - vontunk be a távfűtésbe, amellyel sikerült a kapacitást növelnünk, s ezáltal tudtuk megvalósítani, hogy az elmúlt években nem kellett emelnünk a távfűtés díját. Ez a célunk a jövőben is, energiahatékonyan, a fajlagos költségeket csökkentve, környezettudatosan szolgáltatni jelenlegi és leendő fogyasztóinknak” - fogalmazott Vida Zotmund, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A távhővezeték lefektetése az utakat érintő mélyépítésű munka, ezért a forgalmi rend több helyen is változik a beruházás idei, kéthónapi időtartama alatt.

Az építkezés idejére az Anna utcát lezárják, az Arany János utcában pedig forgalomkorlátozásra, egyirányúsításra kell számítani. A kivitelező folyamatosan értesíti a tudnivalókról az érintett utcákban élőket, egyeztettek a mentőszolgálattal, a katasztrófavédelemmel és a hulladékszállítást végző céggel is.

Részletes, folyamatosan frissülő közlekedési információt a városlakók az utinform.kaposvar.hu címen találnak.

A teljes beruházás a jövő évben fejeződik be.