- Úgy tűnik, végre befejeződhet a Kaposi Mór Oktató Kórház fejlesztése – fogalmazott Moizs Mariann. A kórház főigazgatója emlékeztetett: Szócska Miklós államtitkár a közelmúltban bejelentette, hogy 60 milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésekre az országban, ebből Marcaliba és Kaposvárra 2,3 milliárd. Ezen összeg kisebb részéből, 850 millió forintból a Kaposvári Egyetem onkoradiológiai eszközparkját fejlesztik, a szerződést napokon belül aláírják. A fennmaradó 1,5 milliárd forintot pedig a kaposvári és a marcali kórház rekonstrukciós munkáira fordítják, utóbbi fejlesztések nem igényelnek önerőt.



Kaposváron a műtéti tömböt újítják fel, ez korábban elmaradt forráshiány miatt, valamint nagy értékű eszközöket szereznek be a műtőblokk részére. Marcaliban megteremtik a felnőtt, illetve a gyermeksürgősségi ellátás, valamint az egynapos sebészet feltételeit. Megerősítik a járóbeteg-ellátást és diagnosztikát, 50 millió forintból melegítőkonyhát alakítanak ki, 30 millióból pedig az informatikai rendszert fejlesztik. Utóbbinak köszönhetően gördülékenyebbé válik a leletek továbbítása a két város között. 



Moizs Mariann hozzátette: a szerződést 30 napon belül megkötik, azt követően pedig indulhat a közbeszerzési eljárás. A kivitelezés várhatóan a jövő év elején kezdődhet meg, és 2014 őszére fejeződhet be. A főigazgató hangsúlyozta: a rekonstrukció miatt lesznek ugyan átszervezések, de ezek a betegellátást nem befolyásolják hátrányosan. 



KH/kaposvarmost.hu