Varga Juditot a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban annak kapcsán kérdezték, hogy korábban Vera Jourová uniós biztos, majd az EP is a kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgette, amelyet Lengyelország és Magyarország az Európai Unió Bírósága előtt támadott meg.
 
A miniszter teljességgel elfogadhatatlannak tartja azt, hogy Európában egy független bíróság munkájába folyamatban lévő ügyben beavatkozzanak.
 
Kiemelte: egész Európára "elemi erővel csapott le" a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Minden ország a vírus kezelésével van elfoglalva. Magyarországon is minden erőt a vírus kezelésére összpontosítanak, az egészségügyi dolgozók erőn felül teljesítenek - hangsúlyozta Varga Judit, megjegyezve: "ebben a helyzetben az EP szórakozik".
 
Kitért arra is, 2010 óta folyamatos nemzetközi támadások érik a konzervatív magyar kormányt. Ehhez a magyar ellenzék és annak EP-képviselői is hathatós segítséget nyújtanak. Megjegyezte, tavaly nyáron történelmi mértékű megállapodás született a következő hét éves pénzügyi kerettervről, illetve a vírus okozta válságot kezelő mentőcsomagról. Ennek révén soha nem látott mennyiségű anyagi forrás fog áramolni a tagállamokhoz - mondta a miniszter, aki példaként említette, hogy a magyar felsőoktatás is nagy fejlesztési lehetőségekhez jut.

A magyar ellenzéki politikusok azáltal, hogy különböző eljárásokat akarnak kikényszeríteni Magyarország ellen, saját hazájukat, annak állampolgárait károsítják meg - mutatott rá a miniszter, kiemelve: "ezt nem hagyjuk". Hozzáfűzte, ezen képviselők eljárásának erkölcsi megítélése a választópolgárok dolga.
 
A miniszter azt is elmondta, egy holland képviselő szerdai nyilatkozatában elismerte, hogy a magyar és lengyel kormányokkal kapcsolatos viták nem jogi, hanem politikai jellegűek, és ezért politikai választ szorgalmazott. Varga Judit szerint ez is azt igazolja, hogy ezeknek a vitáknak semmi közük a jogállamisághoz, a jogelvekhez, az úgynevezett európai értékekhez. "Nyílt boszorkányüldözés zajlik" Magyarország és Lengyelország ellen - hangoztatta, hozzátéve: ennek oka, hogy a két ország a migrációval, a családpolitikával és Európa jövőjével kapcsolatban más álláspontot képvisel, mint a fősodor.