„A 2014-es Gyermekmosoly Program keretében több mint félszáz játszótér újult meg, vagy épült a kaposvári kismamák javaslatára. Nem csupán helyszíneket kértünk tőlük, hanem azt is, hogy mondják meg, mi legyen a játszótereken. Akkor a felújítások mellett három új játszótér épült Kaposváron. Ezt a munkát akarjuk jövő tavasszal folytatni, több mint százmillió forintot fogunk erre a célra fordítani”- mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a felújított Szivárvány játszótéren.

Az önkormányzat október végéig megkeresi a kaposvári kismamákat, hogy segítsenek berendezni a játszótereket, november végéig várják tőlük a javaslataikat. A tíz évnél fiatalabb gyermekek szüleit fogják felkeresni levélben, és kérik a véleményüket.

„Örülök a kezdeményezésnek, egy óvodás és egy bölcsődés gyermekem van, nem mindegy, hol és milyen körülmények között játszhatunk velük. A játékok biztonsága és esztétikuma mellet fontos a játszóterek tisztasága is, ebben is nagy előrelépés történt az elmúlt években- mondta el a Helyi Híradóknak Veres Hajnalka.

A város egyébként a kutyatartókat is megkeresi a közeljövőben egy hasonló levéllel, ahol szintén az érintettek javaslatait várják, hogy a kutyások és kedvenceik számára is komfortosabb legyen Kaposvár. Tovább  keresik mindazokat, akik részt kívánnak venni a város következő évi programjainak megalkotásában.