Idén több mint 25, többségében kaposvári és környéki munkáltató vett részt a programon aktuális állásajánlatokkal. A munkát keresők több mint 100 állásajánlat közül választhattak. Többek között az egészségügy, az elektronika, az élelmiszeripar, gépészet, vendéglátás, idegenforgalmi szakmacsoportokban kínáltak munkát, de kerestek mérnököt, pénzügyest, gépkezelőt és betanított munkást is a cégek.

„Idén érettségiztem, sajnos nem sikerült az egyetemi felvételim, ezért egy évet biztosan dolgoznom kell. Gimnáziumi érettségivel nem könnyű elhelyezkedni, de láttam itt néhány vonzó ajánlatot. Az elektronika érdekel a legjobban, több névjegykártyát is eltetettem, holnap elkezdem felhívni a cégeket” - mondta Mendly Zalán.

A pályakezdőket a kormány is kiemelten támogatja.

„Míg 2010-ben a 25 év alattiak foglalkoztatási mutatója nem érte el a 20 százalékot, mára megközelíti a 30 százalékot. A fiatalok munkanélküliségi mutatóját az Európai Unióban Magyarországot csak Németország és Csehország előzi meg. Magyarországon a fiatalok foglalkoztatásának bővülése a Munkahelyvédelmi akciónak és az Ifjúsági garancia rendszer három elemének az Ifjúsági garancia programnak, a Gyakornoki programnak és a Vállalkozz fiatal! című programnak köszönhető” - mondta köszöntőjében Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője.

A Kaposvári Egyetem művészeti karán megtartott rendezvényre a tavalyihoz hasonlóan idén is több százan voltak kíváncsiak. Sokan érkeztek középiskolákból, de több regisztrált álláskereső is böngészett a kínálatból.