A téka munkatársa a könyvírásról elmondta, hogy a könyvtár honlapjára készített egy virtuális kiállítást Kaposvár szecessziós épületeiről, és a kutatás közben találkozott először Lamping József nevével.

„Megdöbbentett, hogy milyen kevés nyomtatott anyagot találtam az építészről, pedig nagyon sok szép és neves épület fűződik a nevéhez Kaposváron és környékén egyaránt. Ez motivált a kutatásra a levéltárban, könyvtárban, újságcikkekben, és megkerestem az unokákat is, akik a hagyatékot őrizték” – mondta a könyvtáros.

H. Molnár Katalin írói munkáját a könyvár Keller Bernát díjjal jutalmazta, legutóbb őt választották az év könyvtárosának majd a Fitz József-díjat is megkapta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az elismerést 1989 óta ítélik oda az előző évben megjelent, a könyvtáros szakma által legértékesebbnek, legszebbnek tartott könyvek kiadóinak.

A könyvet a közelmúltban író-olvasó találkozón mutatták be a könyvtárban, ahol gyakorik az ilyen találkozók. Legutóbb Bodnár Szilárd Fakönyv című levélregényét mutatta be a kaposvári első könyves író.