A kuckó negyedik alkalommal nyitott ki, az adományokat azok között a rászoruló kaposvári gyermekek között osztják szét, akiknek más esetben nem biztos, hogy lenne ajándék a karácsonyfa alatt. Az adományokat 0-14 éves korú gyermekeknek várják.

Az Ajándékkuckó december 6-tól december 17-ig tart nyitva, keddtől vasárnapig 14 és 18 óra között. A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy egy kisebb méretű dobozban vigyék a felajánlásokat, amin tüntessék fel, hogy hány éves gyermekeknek való ajándékokat hoztak. Csomagolni nem szükséges, ezt a szervezők fogják elvégezni. A gyűjtésben részt vesznek a kaposvári nyugdíjas szervezetek is, az önkénteseik veszik át az adományokat nyitvatartási időben.

Mindazok, akik ajándékoznak, egy mézeskalács szívet kapnak cserébe, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet készített.

Az ajándékkuckó mellett a korábbi hagyományoknak megfelelően idén is lesz tortaárverés. Az édességre cégek licitálhatnak, a bevételt rászoruló gyerekek támogatására fordítják. A hétfői árverésen  ötven, hetvenöt és  százszeletes tortákra lehet licitálni.  A győzteseknek ezután megsütik a tortákat, amelyeket az év végi céges rendezvényeken fogyasztanak el.

Tavaly 1,3 millió forint gyűlt össze az árverésen, és idén is hasonló nagyságrendre számítanak a szervezők.