Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója az advent időszakában, a két ünnep között, valamint az újév első napjaiban sorra kerülő rendezvényekről a somogyi megyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta: az eseménysorozat december 2-án az első adventi gyertya meggyújtásával, a város ünnepi fénybe "öltöztetésével", a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulóinak műsorával veszi kezdetét. "A rendezvényt Janza Kata ünnepi koncertje követi, aki együtt lép fel a Major András vezette Kaposvári Helyőrségi Zenekarral" - tette hozzá.

Kitért rá, hogy az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén tavaly Európa legszebb főterének választott kaposvári Kossuth téren idén is megnyitja kapuit a Pajtaszínház, emellett a város művelődési intézményei is szinte folyamatosan lehetőséget biztosítanak a helyi művészeti csoportok, népdalkörök, iskolai kórusok színvonalas előadásainak.

Szólt arról, hogy aranyvasárnap, azaz december 23-án lesz Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester és Kaposvár kórusainak köszöntője, valamint a történelmi egyházak karácsonyi áldása. Az ünnepi programsorozat január 2-án újévi koncerttel zárul a Szivárvány Kultúrpalotában, az eseményen közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar.

A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyagban szerepel, hogy a somogyi megyeszékhely ünnepi rendezvényei keretében fellép Hobo, a Déryné Vándorszíntársulat, koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar és mások mellett Szekeres Adrienn is.

Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense azt hangsúlyozta, hogy a Kaposvári Advent a város leghosszabb és legfontosabb eseménye.

Szeretnénk, ha mindenkihez, aki a belvárosban sétál, eljusson advent valódi üzenete, igazi karácsonyi élményben legyen része, ezért mindent megteszünk, hogy az építmények és a díszítés igényes, ízléses legyen - közölte.

A kulturális referens kiemelte: az ünnepi programsorozatra példás összefogással, egymást segítve készülnek városi intézmények, művészeti együttesek, egyházak és civilszervezetek.

A Kaposvári Adventről bővebb információkat az egyudkaposvar.hu és a facebook.com/kaposvariadvent oldalon kaphatnak az érdeklődők.