A program az 5000 fő alatti falvakat és városokat érinti, és három területet céloz meg. A lakhatást, hogy minél többen éljenek ezeken a településeken, a közösségi közlekedés fejlesztését, amely megkönnyíti a munkába járást, valamint a kötelező önkormányzati közszolgáltatások fejlesztését.

A városok után a falvak is fejlődnek
Felújítás Szennán

 

„430 kilométer utat építünk a falvakban 50 milliárd forint értékben, és létrehoztuk a falusi alapot is” - mondta Gyopáros Alpár. A kormánybiztos arról is szólt, hogy soha nem látott településfejlesztés zajlik ma Magyarországon. A Modern Városok és a jövőre induló Magyar falu program után kisvárosi program indítását is tervezik.

 A Magyar Falu programhoz még várják a települések javaslatait, fejlesztési elképzeléseit. A Kaposvár és környéki települések már megtették ezt. Elképzeléseiket Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője adta át Gyopáros Alpárnak.

 Szenna az elsők között adta le javaslatait az országgyűlési képviselőnek. Salamon Gyula polgármester elmondta, hogy 13 pontban gyűjtötték össze fejlesztési elképzeléseiket, az elsőben az oktatás szerepel.

„Aki le szeretne telepedni Szennában, az első kérdése, hogy van-e helyben oktatás”- mondta a polgármester.

A Vármegyeházán rendezett csütörtöki fórumon a megye polgármesterei és jegyzői ismerkedhettek meg a Magyar Falu program elemeivel.