A Somogy Megyei foglalkoztatási Paktum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének közös rendezvényére őstermelők, gazdálkodók, kereskedők, vendéglátósok kaptak meghívást. A szervezők célja, hogy megismertessék a vásárlókkal a jó minőségű helyi termékeket, hogy azokból minél többet fogyasszunk.

„Somogy mindig az agráriumáról volt híres, a termőföldtől az asztalig program országosan is példaértékű, s ma már egyre többen ismerik a magas minőséget képviselő somogyi termékeket”- mondta köszöntőjében Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke.

Mácsai Ádám, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, hogy egyre több helyen népszerűsítik a helyi termékeket.

Hét elején  Szántódon mutatkoztak be, de jelen lesznek a Rippl- Rónai  és a F.A.L.U. fesztiválon, nyáron pedig a Balaton parton, Balatonfenyvesen mutatkoznak be.  A kaposvári Nagypiacon is folyamatosan jelen vannak a helyi termelők, akik közöl már több mint nyolcvannal van kapcsolata a Helyi- termék Napok szervezőinek.

A kerekasztalbeszélgetésen az őstermelők mellett az éttermek képviselői is elmondták véleményüket, tapasztalataikat, míg a Kaposvári Egyetem oktatója marketing tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

Délután kulturális programokból válogathatnak a jelenlévők, egyebek mellett bemutatkozik a Hangolda Műhely és a nagybajomi társastánc csapat.