A szakképzési centrumok már megalakították operatív munkacsoportjaikat, az iskolák vezetőivel közösen, határidőre elkészítették eljárásrendjeiket, ezek vizsgálata, értékelése most zajlik.
 
Közölték, a minisztériumban oktatási munkacsoport alakult, amely koordinátorként egyebek mellett módszertani segítséget nyújt. A tárca támogatásával a szakképzési centrumok rendkívüli informatikai eszközbeszerzéseket (laptop, webkamera) indíthatnak.
 
Az eljárásrendekben megjelelő jó gyakorlatok megosztása hasznos példákkal szolgálhat minden szakképzési centrum számára az ország egész területén.
 
Példaként a Miskolci, a Zalaegerszegi és a Nyíregyházi Szakképzési Centrumot említették. A Miskolci Szakképzési Centrum a városi televízióval és a helyi középiskolák tanáraival együttműködve az #Érettségi című műsorban segíti az érettségire készülő diákokat. A műsorban miskolci pedagógusok magyar, matematika és történelem tantárgyakból tartanak előadásokat. Minden tantárgyból húsz előadás készül, amelyek elérhetőek lesznek a televízió YouTube csatornáján is.
 
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a technikai jellegű problémák megoldásában eszközök kölcsönzésével és a beállítások támogatásával segítik a családokat.
 
A Nyíregyházi Szakképzési Centrumban otthon is elvégezhető mobiltelefonos fizika kísérletekkel is igyekeznek a diákokat motiválni a tantermen kívüli oktatásban - olvasható az ITM közleményében.