A lomtalanítási napokon olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok helyezhetők ki, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el. Lomnak minősül minden a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék: bútorok, edények, szőnyegek, játék.

Tilos viszont kitenni elektronikai hulladékot, például  hűtőt, TV-t, mikrót, mosógépet, építési  és autóbontásból származó hulladékot, zöldhulladékot valamint veszélyes anyagokat, növényvédő szereket, olajos kannákat, elemeket.

A feleslegessé vált lomot a forgalmat nem akadályozó módon a megjelölt napon reggel öt óráig lehet kihelyezni az ingatlanok elé.

 A lomtalanítás ideje alatt a külvárosban élők is kirakhatják megunt, vagy használhatatlan dolgaikat. Az önkormányzat konténereket helyezett ki 23 helyszínen, ahová a külterületen élők ingyenesen leadhatják a háztartásukban keletkező lomokat. A konténerekbe csak olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok rakhatók, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el.

Aki lemarad a mostani lomtalanításról, vagy később keletkezik a háztartásában nagyméretű hulladék,  az egész évben leadható a lakossági Hulladékudvarban, valamint Kaposvári Újrahasználati Központban, a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ mellett, a 610-es úton a taszári körforgalom előtt.