Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos a megnyitó előadásban ismertette a Megyei Prevenciós Együttműködés céljait és eddigi eredményeit. Kiemelte, hogy a megye jövőjét, gazdasági lehetőségeit nagyban meghatározza a lakosság egészségi állapota, ezért is kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekek egészségének megőrzésére. A tanévben végzett iskolai szűrővizsgálatokról készült jelentésekből pontos adatainak vannak a gyermekek egészségi állapotára vonatkozóan, ami alapja lehet az iskolai egészségfejlesztési stratégia megtervezésének.



Az iskola-egészségügyi konferencia programja felölelte az óvodás korúak, általános- és középiskolások, valamint az egyetemi polgárok testi és lelki egészségének megőrzési lehetőségeit.



Dr. Somhegyi Annamária, az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós igazgatója a mindennapi testnevelés bevezetésének jelentőségéről és hatékony megvalósításának lehetőségeiről beszélt. Kipróbált, a gyakorlatban jól működő komplex – gyermekre és szülőre irányuló - óvodai egészségfejlesztési programjaikat mutatták be a fejlesztő szakemberek.



Előadás hangzott el egy 2 éves iskolai erőszak megelőzésére irányuló pályázatról, valamint bemutatásra került a Kaposvári Egyetem Mentálhigiénés Szolgálata.



A rendezvényre meghívást kaptak a megyében működő iskola-egészségügyi szolgálatok munkatársai, oktatási szakemberek, valamint a Megyei Egészség Fórum együttműködő partnerei.



KH/Weborvos