Az utcának nem csupán forgalmi szempontból, de szimbolikusan is jelentős szerepe van, hiszen Németh István polgármestersége alatt ez volt az első utca, amit megépítettek. A Meggyes-telek megvásárlásával lehetővé vált a város fejlesztése északi irányban. Számos, mára ikonikus épületet húztak fel ekkor az utcában. Ilyen a Törvényszék, a Nemzeti Kaszinó, a Táncsics Mihály Gimnázium, a Nemzeti Bank vagy éppen a nagyposta épülete.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában most megújult az útburkolat és a járda is, 7 helyszínen alakítottak ki gyalogátkelőhelyeket, 54 új parkolót építettek és a közműveket is felújították. Ezen felül a Zárda utcától a posta épületéig az elöregedett akácok helyére csaknem 70 liliomfát ültettek a szakemberek.

A mostani útfelújítást követően megindul a kórház déli tömbjének bontása, amit majd az építés követ, a munkálatok során pedig egy új utca is létre fog jönni a Bajcsy-Zsilinszky és a Fő utca között. A déli tömb helyén informatikai központ, a kápolna helyén bábszínház lesz, de épülni fog 196 új parkolóhely és egy okospark is.

2017-ben Kaposváron 2,5 milliárd forint értékben újultak meg és épültek járdák, utak és parkolók. A két legjelentősebb felújítás a Németh István fasorban és a Bajcsy-Zsilinszky utcában zajlott. Utóbbi több mint 400 millió forintos beruházás volt.